דואר זבל

כתובת דואר - כתובת השולח

הפרעה לשרתי ספאם:

* Greylisting
* Tar Pitting

האמנת דואר נשלח:

* האמנת דואר נשלח

כללי:

* יצירת קשר

ניתוח כתובת השולח:

* Sender ID
* Sender Policy Framework

זיהוי שרתי דואר זבל:

* Bounce Analysis
* Reverse DNS
* SMTP HELO
* רשימות שחורות

תוכנות סינון ספאם:

* מסנני ספאם

ניתוח תוכן ההודעה:

* טקסט
* כתובת דואר
* קוד HTML
* קישורים

תוכנות משלוח דואר:

* מערכות דיוור אלקטרוני

הגורם האנושי:

* תלונות משתמשים

פעמים רבות מבוצעת שליחת ניוזלטר תוך מתן כתובת דואר המוגדרת על ידי מסנני הספאם בתור כתובת בעייתית. שימוש מסוג זה עשוי לגרור מתן נקודות שליליות לדואר הנשלח. דוגמא בסיסית ביותר לכתובות דואר המוגדרות בתור בעייתיות היא שימוש בכתובות כלליות, כמו לדוגמא שימוש בשם משתמש כללי כמו info, sales, webmaster וכדומה. דוגמא נוספת לכתובת המוגדרת ככללית היא שימוש בשם משתמש זהה לשם הדומיין. גם שימוש בשם משתמש הכולל ספרות, במיוחד אם הספרות נמצאות בסוף שם המשתמש עשוי להעלות את החשש כי מדובר בדואר זבל.

זיוף כתובת השולח

אחת הבעיות הקשות בהם נתקלים שרתי הדואר כיום הוא זיוף כתובת הדואר של השולח. למעשה, כל אחד יכול לזייף את הכתובת ממנה הגיע דואר מסויים - כל מה שצריך לעשות הוא להכניס כתובת דואר מזוייפת בפרטי החשבון בעת הגדרתו בתוכנת Outlook וזהו! כתוצאה ממצב זה, שולחי ספאם רבים משתמשים בכתובות לגיטימיות של אנשים תמימים בתור הכתובת ממנה לכאורה נשלח דואר הזבל שלהם, ואותם משתמשים מקבלים פתאום הודעות על כך שהדואר שלהם לא הגיע ליעדו, למרות שהם כלל לא שלחו דואר לאותה הכתובת!

טכניקה זו נמצאת בשימוש של סוגים שונים של אוכלוסיות. החל משולחי דואר זבל פשוטים, דרך נוכלים המנסים להתחזות למישהו אחר על מנת לדלות מן המשתמש מידע פרטי (כמו לדוגמא התחזות לבנק), וכלה בווירוסים המנסים להגיע מן המחשב הנגוע אל מחשבים נוספים דרך הדואר האלקטרוני, ועל ידי זיוף שם השולח הם מגדילים את הסיכוי שמשתמשים תמימים יפתחו את המייל, ויודבקו.

כל הזכויות שמורות © 2012 לא דואר זבל!.