דואר זבל

מסנני ספאם - סינון דואר זבל

הפרעה לשרתי ספאם:

* Greylisting
* Tar Pitting

האמנת דואר נשלח:

* האמנת דואר נשלח

כללי:

* יצירת קשר

ניתוח כתובת השולח:

* Sender ID
* Sender Policy Framework

זיהוי שרתי דואר זבל:

* Bounce Analysis
* Reverse DNS
* SMTP HELO
* רשימות שחורות

תוכנות סינון ספאם:

* מסנני ספאם

ניתוח תוכן ההודעה:

* טקסט
* כתובת דואר
* קוד HTML
* קישורים

תוכנות משלוח דואר:

* מערכות דיוור אלקטרוני

הגורם האנושי:

* תלונות משתמשים

אחת הסיבות העיקריות המונעות דיוור אלקטרוני יעיל אל לקוחות העסק הינו מסנני ספאם המותקנים בכמה רמות:

  • ברמת שרת הדואר - אצל ספק שירות האינטרנט בשרת הדואר
  • ברמת בית העסק - בתוכנת הדואר המרכזית של אירגונים גדולים - כמו לדוגמא Exchange Server
  • אצל המשתמש - בתוכנת הדואר השולחנית - כמו לדוגמא Outlook

מטרתם של מסנני ספאם אלו היא מלחמה בכמויות דואר זבל גדלות והולכות המסתובבות ברשת. הבעיה היא כי לעיתים בעת מלחמת חורמה נגד דואר זבל סובלים גם שולחי דואר לגיטימי מחסימת הדיוור שלהם. כיצד ניתן להימנע מהיקלעות אל מסנני הספאם וסימון הדואר שלנו בתור דואר זבל? ובכן, קודם כל יש צורך להכיר היטב את צורת העבודה של מסנני ספאם, ואז להימנע מביצוע פעולות העלולות לגרום ל-"דגל אדום" אותו ירים המסנן כנגד הניוזלטר שלך.

מסנני ספאם הופכים בשנים האחרונות למערכות מתוחכמות יותר ויותר, והם מפעילים שיטות מתוחכמות יותר ויותר לאיתור דואר זבל. מסיבה זו כמות הידע הנדרש ממי שעוסק בדיוור אלקטרוני הולכת ועולה, וכך גם הדרישה למומחיות בנושא דואר זבל והבדלתו מדואר לגיטימי. בעיה נוספת העומדת בפני שולחי הדואר הוא המגוון הרחב של מסנני הספאם הנמצא בשוק, ומספר הדרכים האינסופית בה ניתן להגדיר כל מסנן, מה שהופך את האתגר לקשה עוד יותר.

היתרון הגדול של שולחי הדואר הלגיטימי הוא שהם באמת מעוניינים שכל כתובת דואר הנמצאת ברשימה שלהם תקבל את הניוזלטר שלהם, ולכן הם יהיו מוכנים להשקיע זמן וכסף בכדי שכל דיוור אלקטרוני שלהם יגיע ליעדו. שולחי דואר זבל, מצד שני, אינם עוסקים יותר מדי בכל כתובת דואר ספציפית, ויותר מתעניינים במשלוח לכמויות גדולות של כתובות, מתוך הנחה שלפחות חלק מן המיילים יגיע ליעדו. כמובן שתמיד ישנם אותם ספאמרים שישלבו את הכמות של הדיוור ביחד עם נסיון לוודא הגעת מיילים רבים יותר אל יעדם, אך מאחר ופעולה זו דורשית כפי שנאמר מומחיות וזמן, אז אחוז הספאמרים שבאמת מפתחים יכולת זו הוא קטן באופן יחסי.

רוב תוכנון סינון דואר הזבל מגיעות עם הגדרות ברירת מחדל, יתכן כי כבר עם התקנת התוכנה היא אפילו לא תיתן לדואר שלך "הזדמנות" לעבור. בנוסף, התוכנות הללו עוברות עדכונים שוטפים, שמטרתם לחסום אפילו אחוז גבוה יותר של דואר הזבל. המשמעות של שילוב זה הוא שהמשתמש אינו חוסם את הדואר שלך בכוונה - סביר כי הוא לא יודע שהדואר שלך נחסם כלל.

תוכנות סינון ספאם פופולאריות

קיימות מספר תוכנות פופולריות לסינון ספאם, כגון:

  • SpamAssassin
  • Cloudmark
  • Norton
  • McAfee

מסנני דואר זבל בעלי יכולת למידה

כיום קיימים מסנני דואר זבל רבים הלומדים אודות מאפייני דואר זבל מן הדואר אותו מקבל כל משתמש. כאשר מייל מסויים מגיע אל תיבת דואר הזבל של המשתמש, כל דואר שנראה דומה לו יכנס גם הוא אל תיבת דואר הזבל. משמעות עובדה זו היא שברגע שנכנסת אל תיבת דואר הזבל, קשה מאד לצאת ממנה!

מצד שני, במידה ומייל מסויים לא נכנס אל תיבת דואר הזבל, הוא "מפנה את הדרך" עבור דיוורים דומים לו בעתיד.

מכאן ניתן לראות כי הדבר החשוב ביותר אותו צריך מי ששולח דיוור אלקטרוני לעשות הוא לוודא כי המייל הראשון אותו הוא שולח עובר את מסנן הספאם, ומכין את הדרך לדיוורים הבאים אחריו. לפיכך חשוב במיוחד לשמור על הכללים במייל הראשון, ולהימנע עד כמה שניתן משימוש בתוכן העלול להפעיל את המסנן.

דירוג ספאם

כיום רוב המערכות העוסקות בסינון ספאם עושות זאת באמצעות מתן נקודות חיוביות או שליליות על תכונות שונות של כל דואר אלקטרוני המגיע אליהן להערכה, ובהתאם לציון הסופי מחליטות האם להגדיר דואר מסויים בתור דיוור אלקטרוני לגיטימי או בתור דואר זבל. היכרות מעמיקה עם מסנני ספאם שונים ועם הגורמים שיכולים להוסיף או להוריד נקודות ספאם יכול שולח ניוזלטר לשפר את סיכויי הדיוור שלו להגיע אל יעדו.

הבעיה העיקרית עם מערכות דירוג ספאם היא שהן משתמשות בבדיקות רבות ושונות, וכל מנהל מערכת יכול להגדיר בדיקות מסויימות על-פי שיקול דעתו. לפיכך, מאד קשה להגיע למצב של מאה אחוזים הגעה של הדואר אל יעדו, אך ניתן לבצע פעולות שיגדילו בצורה משמעותית את אחוז ההגעה של דואר ולהקטין את אחוזי הזיהוי השגוי של דואר לגיטימי בתור דואר זבל.

אז מה עושים? ביצוע דירוג ספאם המבוסס על נקודות מאפשר לשולח המייל לבצע "עבירות" מסויימות, תוך שמירה על מסגרת כללית שעדיין תאפשר לו להגיע בצורה טובה על נמעניו. לכן, אין צורך להיות פנאטים בנושא, ולרדוף עד חורמה כל חריגה במייל. בסך הכל צריך לשמור על המסגרת הסבירה, ולוודא כי לא מבוצעות "עבירות" גדולות שמשקלן בציון הסופי גדול.

כל הזכויות שמורות © 2012 לא דואר זבל!.