דואר זבל

Bounce Analysis - ניתוח דואר מוחזר לשולח

הפרעה לשרתי ספאם:

* Greylisting
* Tar Pitting

האמנת דואר נשלח:

* האמנת דואר נשלח

כללי:

* יצירת קשר

ניתוח כתובת השולח:

* Sender ID
* Sender Policy Framework

זיהוי שרתי דואר זבל:

* Bounce Analysis
* Reverse DNS
* SMTP HELO
* רשימות שחורות

תוכנות סינון ספאם:

* מסנני ספאם

ניתוח תוכן ההודעה:

* טקסט
* כתובת דואר
* קוד HTML
* קישורים

תוכנות משלוח דואר:

* מערכות דיוור אלקטרוני

הגורם האנושי:

* תלונות משתמשים

משלוחי דואר זבל מתאפיינים פעמים רבות באחוז גבוה של כתובות דואר שאינן מעודכנות או שאינן קיימות עוד בשרת הדואר אליו הן נשלחו. כתובות יכולות לא להתקיים מאחר והעובד עבר למקום עבודה אחד, או בגלל שהכתובת אליה נשלח הדואר היא סתם נסיון למצוא אדם בצורה רנדומלית (כמו לדוגמא לנסות לשלוח את "משה" בארגון מסויים בלי לדעת אם באמת יש באירגון "משה" כזה).

הסיבה לכך היא שברשימות המיועדות מראש לדואר זבל אין הקפדה על שמירת עדכניות הרשימה, ועל הורדת כתובות דואר שכבר אינן רלוונטיות.

כתובת לא קיימת - Hard Bounce

כאשר נשלח דואר אלקטרוני אל כתובת דואר שאינה קיימת על השרת, הדואר מוחזר אל השולח בצורה "סופית", או כפי שזה נקרא בשפה המקצועית "Hard Bounce". כאשר שולח מסויים מנסה לשלוח כמויות גדולות של הודעות דואר אל נמענים לא קיימים, אז מתגבר החשד כי מדובר בשולח דואר זבל.

Dictionary Attack

שולחי דואר זבל לא תמיד צריכים לדעת את הכתובת המדוייקת של הנמען שלהם - למעשה לעיתים כלל לא מעניין אותם מי הנמען. לשם כך משתמשים שולחי ספאם רבים במה שנקרה Dictionary Attack, שזהו משלוח דואר אל כתובות דואר שונות בשרת דואר מסויים. נניח לדוגמא שאנו מעוניינים לבצע מתקפה על שרתי חברת וואלה. כל מה שצריך לעשות הוא לנסות לשלוח אל כתובות שאנו חושבים שעלולות להתקיים - כמו oren@walla.com, moshe@walla.com, dov@walla.com וכן הלאה. סביר מאד להניח כי חלק גדול מהכתובות הללו אכן יגיעו אל נמען כלשהו, אך מצד שני סביר כי אחוז גדול של הודעות יחזרו כ-Hard Bounce.

בדיקת דואר מוחזר - Bounce Back Analysis

מאחר ושרתי הדואר מתייחסים אל שליחה של דואר לכתובות לא קיימות (Hard Bounce) כסממן של דיוור זבל, אז קיימת חשיבות רבה לשמירה על נקיונה של רשימת הדואר שלך מבחינת עדכניות כתובות הדואר. מסיבה זו קיימת חשיבות רבה לוודא כי בכל דיוור אותו מבצעים קיים ניטור מדוייק של מיילים המוחזרים על ידי שרתי הדואר, ובמידה ומדובר ב-Hard Bounce, יש צורך להגיב על כך במהירות, ולהסיר את הכתובת מן הרשימה. משלוח דיוור אל כתובת לא קיימת עלול לפגוע במוניטין של שולח הדואר, ולמנוע הגעת דואר אל נמענים לגיטימיים.

עם זאת, הפיתרון של מעבר מסודר על מיילים שהוחזרו אינו פתרון מוחלט, מאחר ושרתי דואר רבים כלל אינם מחזירים הודעה כי הדואר לא הגיע אל יעדו, ולכן אנו עלולים למצוא את עצמנו שולחים מיילים פעם אחר פעם אל כתובת שאינה קיימת.

כל הזכויות שמורות © 2012 לא דואר זבל!.